Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2012 22:45 - Нека се представя.
Автор: senatus Категория: Политика   
Прочетен: 1099 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте драги читатели, бих искал преди да започна да пиша каквито и да е теми и коментари, да представя себе си, и проекта SENATUS.
Името ми е Мартин Николов, обикновен гражданин както всеки един от вас, живеещ обикновен, нормален, понякога и скучен живот, буквално борещ се в една среда наречена България. Една среда в която хората се притесняват да споделят това което мислят, това което чустват и това което истински желаят. Можеби причината се крие в това че дълги години, всичко това е подтискано от управляващата ни навремето партия, и сега хората продължават да живеят с този изграден навик. Но нека в момента не задълбочавам темата България. Надявам се че с тази първа част съм успял по някакъв начин да ви запозная с мен и с това с което се боря.
Нека продължим напред. Какво представлява проекта SENATUS? Дори не съм сигурен дали би могъл да се нарече проект, по скоро е една моя идея, за начин, да покажем това което ние виждаме, това как ние живеем, реалността в града, на улицата, в домът ни! Кому е нужно това? Биха си го задали много от вас. Аз бих ви отговорил, на всеки един от нас, защо? Защото хората които ни управляват, не само сега, а от както съществува политиката, никога не са успявали да разберат от какво се нуждаем ние всъщност, какво ни вълнува, как искаме да живеем, в какво общество и т.н. Седят в луксозните си автомобили сутринта, отивайки на работа, няколко изявления пред народните представители, няколко изявления пред журналистите, излизат навън, не ви забелязват, подминават ви, не се интересуват от вашите проблеми, тях не ги интересува че на края на месеца няма да може да си платите задълженията, че отново ще будувате през ноща защото незнаете на другия ден как ще внесете ипотечната си вноска, не ги интересува дали с пенсията ви ще успеете да преживеете идния месец. Интересуват ги хартийките, документите, цифрите. Интересува ги тяхното облагодетелство. Какво е SENATUS? Сенатус е начина чрез който трябва да отворим очите на тези, които трябва да се погрижат да живеем в една нормална държава, в която има сигурност, държава в която хората да се развиват, държава от която младите да не бягат. SENATUS е мястото където всеки един от вас, трябва да покаже това което вижда, а не това което искат да видим. Мястото където всеки един от вас да споделя желанията си, представите си за идеално място за живеене, и начин за реализирането му.



Гласувай:
3



1. socialismus - Кратка процедурна забележка
02.05.2012 00:30
Ако демокрацията е измислила представянето в законодателния орган, с какво проектът сенатус е по- добър? Ако членувам в партия, мога да настоявам тя да прокара някакъв закон в мечтаната от мен посока. Моето изказване във форума има ролята само на изпускане на пара, както на мач.

Ако имам някакви политически възгледи, те ще преувеличат моето представяне в сенатус. Няма да изложа своето живо усещане, а вестникарското внушение за нещата. Примерно, ако симпатизирам на социалната идея, и без да имам деца ще повдигна въпроса за детските надбавки. Ако мечтая за капиталистически успех, ще ратувам за свободен пазар на труда, макар да имам пари колкото за преживяване и да нямам нито един нает работник- дори и аз самият.

Пък и при това силно медийно облъчване, проблемите, които ще изложа ще са тези от медиите. Примерно повече ще ме вълнува криминалното минало на руския патриарх, а не с какво послание е дошъл (не че ме касае, но примерът е вчерашен). Така и за магистралите, доходите, приватизацията, енергетиката- да не съм специалист, това е сложно за мен, нищо че от него зависи моят личен просперитет. Ще бъда в ролята на бръснар, прочел сутрешния вестник и вече компетентен по всичко.

Как проектът сенатус ще избегне тези подводни камъни?
цитирай
2. apollon - s blog. bg jivota ne e skuchen i njama ...
02.05.2012 18:39
s blog.bg jivota ne e skuchen i njama da e takav
цитирай
3. senatus - Коментар
03.05.2012 15:48
@socialismus - Хареса ми много мнението което изразяваш относно "проекта" Сенатус.
Ще се опитам да отговоря, въпреки че както ти сам спомена, всеки един човек, според начина си на живот, мислене, убеждения и т.н. има различна позиция във всяко едно отношение, сенатус има за цел всеки един човек, да изрази своето мнение, проблеми, убеждения, разбира се че както ти сам спомена, а също и аз, според възгледите на човек, за един проблема е решение, за друг решението е пробле, точно това бих искал да създам в този блог, място където хората да обсъждат определени за някой проблеми, и да бъдат намирани решения на тях, и обратното. България е пълна с проблеми, но никога не са се изслушвали хората за тях, никога никой не е обсъждал даден такъв с масата хора, винаги един проблем се е решавал от някого или екип от хора, но както споменахме по горе, за някой решението на този проблем е правилно, но за другиго се отваря нов такъв.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: senatus
Категория: Политика
Прочетен: 9985
Постинги: 2
Коментари: 17
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031